Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2012 13:28

Ξανά στο προσκήνιο η λειτουργία LIDL στη Σύρο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lidl

Επανέρχεται το θέμα της ίδρυσης καταστήματος Lidl στη Σύρο. Μετά την αρνητική γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης (διαβάστε εδώ), το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης 11 Δεκεμβρίου που είναι και το αρμόδιο όργανο για να πάρει οριστική απόφαση.

Όπως έχει φανεί μέχρι σήμερα, πρόθεση της διοίκησης του Δήμου είναι μην χορηγήσει άδεια στη Lidl Ελλάς και ΣΙΑ Ο.Ε. για τη λειτουργία υπεραγοράς τροφίμων σε ακίνητο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (πρώην εργοστάσιο Τερλάνα). Και σίγουρα, η γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την τελική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τις προβλέψεις της νομοθεσίας η οποία έχει αλλάξει για τέτοια ζητήματα και έχουν αρθεί περιορισμοί του παρελθόντος ως προς τα τετραγωνικά μέτρα και το μέγεθος λειτουργίας μιας επιχείρισης. Γι αυτό και η Lidl επιμένει και θέλει να επενδύσει στην αγορά της Σύρου, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ζητά άδεια για να λειτουργήσει κατάστημά της. Αρνητική στάση σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχε κρατήσει και το π. νομαρχιακό συμβούλιο Κυκλάδων, το οποίο είχε απορρίψει σχετικό αίτημα της εταιρίας το 2010, κρίνοντας ότι αν λειτουργήσει μια επιχείρηση πάνω από 1200 τ.μ.. σε μικρή περιοχή όπως η Σύρος, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην τοπικά αγορά και στις ομοειδείς επιχειρήσεις τοπικών συμφερόντων.

Από και πέρα, στο Δήμο ψάχνουν λεπτομερώς την κείμενη νομοθεσία, διότι έχουν γίνει αλλαγές που μπορεί να αλλάξουν και τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα παρθούν το βράδυ της Τρίτης. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να μη δοθεί άδεια, αλλά κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος προτού παρθούν οι αποφάσεις.

 

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας εδώ ώστε να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα κάθε πρωί στο email σας.

Social

Ακολουθήστε το cyclades24.gr στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποκτήστε άμεση ενημέρωση για το τι συμβαίνει.

Θα μας βρείτε στα παρακάτω δίκτυα:

  

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

 cyclades24 (@) gmail.com
 6937186961